entorn natural vall boi
entorn natural vall boi

Apartaments Ca de Martí

L’entorn natural:
que fer a la Vall de Boí

La Vall de Boí és una dels destins turístics més destacats del Pirineu català. Està ubicat a la comarca de l’Alta Ribagorça. La vall destaca per la bellesa dels seus pobles, el seu valuós patrimoni romànic (protegit per la UNESCO des de l’any 2000), el seu magnífic entorn natural, amb el Parc Nacional d’Aigüestortes com a gran atractiu i per tenir l’estació d’esquí més alta del Pirineu, Boí Taüll.

Les esglésies romàniques

A la Vall de Boí hi ha vuit esglésies i una ermita romàniques inscrites a la Llista de Patrimoni Mundial per la UNESCO. El romànic de la Vall de Boí és excepcional per la concentració en un espai reduït d’un nombre tan elevat d’esglésies d’un mateix estil arquitectònic.

El Parc Nacional

El Parc Nacional d´Aigüestortes i Estany de Sant Maurici és l´únic parc nacional a Catalunya. Téuna bellesa extraordinària, es ideal per fer senderisme i visitar els diversos llacs d’origen glacial dels Pirineus. Té un paisatge molt rocós, abrupte, on els camins discorren entre roques de granit i on trobarem cims de més de 3.000 metres.

vall boi
Centre romanic boi
Parc Nacional d'Aigüestortes i Estany de Sant Maurici
esqui boi taull
btt alta ribagorça